Zuurstof- en waterplanten

Ter informatie: mocht u op zoek zijn naar zuurstof- en waterplanten, dan kunt u bij ons terecht in onze fysieke winkel (Vijvercentrum De Scheper). Op dit moment kunnen wij om onze kwaliteit te waarborgen, de zuurstof- en waterplanten niet verzenden. Bent u op zoek naar een speciale soort? Vraag ons gerust naar onze actuele voorraad.

Als u helemaal klaar bent met de aanleg van de vijver, kunt u Waterplanten als decoratie of als filtermedium (bij het gebruik als een plantenfilter) gaan plaatsen in uw vijver. Waterplanten en zuurstofplanten kunnen uw vijver verfraaien.

Waterplanten kopen

Leveranciers van waterplanten geven vaak nauwkeurige specificaties van de waterplanten, zodat het voor de consument gemakkelijker wordt gemaakt. Zo wordt op de kaartjes die bij de vijverplanten worden geleverd vaak aangegeven hoe hoog, welke kleur en welke diepte de planten moeten hebben of krijgen.

Waterplanten kopen wordt u dus op deze manier erg makkelijk gemaakt.

waterplanten kopen

Waterplanten soorten

Er zijn veel waterplanten soorten. Ook inheemse waterplanten kunt u in ons vijvercentrum kopen. We geven een kort overzicht van de verschillende soorten waterplanten:

Al deze soorten zijn vanaf maart – april (elk jaar) bij ons verkrijgbaar. Vanaf die tijd, als het weer weer wat beter wordt kunt u bij De Scheper waterplanten kopen. Netjes gesorteerd op soort, zodat het voor onze klanten erg gemakkelijk kiezen is.

Het snoeien van waterplanten

Het snoeien van waterplanten in uw vijver is een nauwkeurig werkje. U moet weten wat u doet om in de zomer een prachtig waterplanten bestand te krijgen.

Snoeien van waterplanten kan noodzakelijk zijn om bijvoorbeeld wat ‘meer zicht’ in de vijver te krijgen en op deze manier de vijvervissen te kunnen blijven zien.

Overwoekering van waterplanten dient sowieso vermeden te worden. Bij het waterplanten kopen kunt u rekening houden met de kenmerken van de verschillende soorten waterplanten.

Zuurstofplanten als waterplanten

Zorg zeker ook voor voldoende zuurstofplanten. Zuurstofplanten in vijvers zorgen ervoor dat de vijver voldoende zuurstof krijgt en behoud. Zeker als u in uw vijver vissen wilt gaan plaatsen is het belangrijk dat het vijverwater continue voldoende zuurstof bevat. Zuurstofplanten kunnen daarvoor gebruikt worden.

Waterplanten kopen als filtermedium

Als u gekozen heeft voor een plantenfilter is het kopen van de juiste waterplanten essentieel voor de werking van de plantenfilter. Sommige vijverplanten nemen meer afvalstoffen op als andere. In een plantenfilter dient u een goede mix samen te stellen zodat de plantenfilter ook aan zijn verwachtingen kan voldoen.

Om een goede werking te garanderen moet een plantenvijver aan minimale afmetingen voldoen. Als advies geldt dat de plantenvijver circa een derde van de inhoud van de vijver moet hebben voor optimaal gebruik. Houdt dus deze maat aan als uw plantenvijver dienst moet doen als filtermedium voor uw vijver.

In hoogte variëren van vijverplanten

Een natuurvijver dient vaak voor kleur en variatie te zorgen. Vijverplanten planten is een kwestie van even goed nadenken. Gebruik je wel of geen planteneiland in je vijver ?

Door een goede samenstelling te kiezen bij het waterplanten kopen, kunt u een fraai stukje natuur in uw tuin realiseren. Let daarbij ook op de hoogte als u vijverplanten gaat aanschaffen. Op de kaartjes bij de planten worden specificaties verstrekt. Op deze manier kunt ook letten op de samenstelling voor wat betreft de hoogte van diverse waterplanten.

Het beste effect krijgt u om van hoog naar laag te werken. Met andere woorden: probeer ervoor te zorgen dat hoge planten zo ver van de rand staan en lage vijverplanten zo dicht mogelijk bij de waterrand. Op deze manier krijgen alle planten optimale bezonning en heeft u er het meeste plezier van. U ziet bij deze manier van beplanting namelijk alle vijverplanten.

Kleurvariantie bij vijverplanten

Er zijn vele vijverplanten beschikbaar. Vooral in het voorjaar is er volop keuze. Zo ook natuurlijk bij uw vijverspecialist. Combineer met kleuren! De mogelijkheden om met vijverplanten te combineren voor wat betreft de kleuren zijn echt ongekend. Paars, geel, roze, blauw, echt alles is te koop en kan er voor zorgen dat uw vijver echt het pronkstuk van uw tuin wordt.

Kortom waterplanten kopen kan uw vijver een enorme boost geven. Het is goed voor het biologisch evenwicht in de vijver en kan bijdragen aan het zuurstofgehalte in het vijverwater.