Koi

Een koi komt oorspronkelijk uit Japan. Koi is de letterlijke vertaling van karper naar het Japans. Koi’s zijn er in vele soorten die worden verdeeld in verschillende klasse. De meest voorkomende klasse zijn: Kohaku, Sanke en Showa. De verschillende soorten kun je onderscheiden door de kleuren en patronen. De koi’s met de beste kwaliteiten komen uit Japan, dat heeft te maken met dat daar de kennis erg hoog is en de beste kweekvissen daar rond zwemmen bij de kweekers. Ook houden ze zich daar aan strenge selectienormen waardoor daar alleen de beste koi’s verkocht worden.

Een koi kiezen

Om de juiste koi uit te zoeken kijkt u naar verschillende aspecten. Ten eerste moet de koi gezond zijn, dat zie je aan de manier van zwemmen. Zwemt de koi rustig rond dan moet u ervan uitgaan dat de koi niet gestrest is en dus ook niet ziek. Ziektes kunt u ook zien aan wonden die op de koi aanwezig zijn. Al heeft u uitgesloten dat een koi niet ziek is kunt u kijken naar de vorm van de koi en kleur. Is de vis niet te small? Zijn de kleuren mooi helder? is de vorm en kleurpatroon mooi symmetrisch? Dat zijn allemaal vragen die u uzelf moet stellen. Zorg er uiteraard voor dat u een vis kiest die u het mooist vindt.

Verzorging

Om koi’s op de juiste manier te houden is het noodzakelijk dat u de juiste stappen onderneemt. U moet ervoor zorgen dat de vijver groot genoeg is en dat u een juiste filter aanschaft die de afvalstoffen van de vissen goed filtert. Ook moet u het juiste voer geven aan uw vissen, zodat ze gezond blijven en mooi blijven qua kleur en body. Vijverwinkel biedt u daarom ook vele soorten filters, voer en andere materialen aan om uw hobby zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. U kunt altijd bellen met onze specialisten voor meer informatie. Ook verkopen wij ook koi’s en andere vijvervissen bij vijvercentrum de Scheper.