Zwemvijver verwarming

Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om uw zwemvijver te verwarmen. Als u een zwemvijver in de tuin heeft liggen en hier zeer regelmatig gebruik van wilt maken en zwemt u liever ook met kouder weer toch in aangenaam warm water dan is vijver verwarming wellicht een mogelijkheid voor u. Een zwemvijver verwarmen kan het gebruik langer prettiger maken en uitstrekken tot de lente maanden en de nazomer.

De meeste vijververwarming installaties zijn voorzien van een thermostaat, waardoor u makkelijk de temperatuur van het zwemwater kunt instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld het zwemwater op een minimumtemperatuur houden, waardoor u eventueel zelfs het hele jaar door kunt genieten van de zwemvijver!

Grote temperatuurverschillen uitschakelen

Een vijver verwarming zal bovendien zorg kunnen dragen voor het stabiliseren van de vijverwater temperatuur. Ook dit is voor bijvoorbeeld Koi-vissen uitermate belangrijk. Te grote schommelingen kunnen grote stress bij de vissen veroorzaken en dat zorgt op haar beurt weer vaak voor problemen met de gezondheid van de vissen. Bij stress zijn de vijvervissen vaak enorm vatbaar voor ziekten.

Door de vijver te verwarmen, zodra een bepaalde minimumtemperatuur wordt bereikt, kunnen dus temperatuurschommelingen worden beperkt.

De capaciteit van de vijververwarming

Het nadeel en de overweging voor de keuze voor vijververwarming of niet is natuurlijk het energieverbruik. Wilt u graag een zwemvijver voor het prachtige visuele aanzicht en tevens om een verfrissend plonsje te wagen in de heeste zomermaanden? Dan heeft u geen vijververwarming nodig. Wilt u heel graag een zwemvijver om dat u met regelmaat wilt zwemmen zelfs als het minder lekker weer is dan is een vijververwarming aan te raden.

De capaciteit van de installatie is een belangrijke variabele. Met name de inhoud van de vijver is van invloed op de capaciteit van de vijververwarming installatie. De meeste verwarmingselementen die we kunnen gebruiken voor het verwarmen van het vijverwater hebben capaciteitswaarden die uitgedrukt worden in KW (kilowatt). Wij leveren vijververwarming van 1KW, 2KW en 3KW. Een grotere capaciteit betekent logischerwijs ook direct een hoger energieverbruik.

Titel

Ga naar de bovenkant