Vijverbeluchting

De webshop van Vijverwinkel.com heeft een ruime keuze aan vijverbeluchting. Beluchting is dan ook essentieel voor een vijver en zorgt voor een optimaal zuurstofgehalte in de vijver. Dit is van belang voor helder vijverwater, maar ook de vissen en de planten hebben zuurstof nodig om optimaal te kunnen ontwikkelen. Vijverwinkel.com heeft diverse soorten luchtpompen,wilt u meer weten of gratis advies neem dan even contact op met de klantenservice!

 

Capaciteit van uw luchtpomp
Wanneer u een beluchtingset wilt aanschaffen is het belangrijk dat de capaciteit groot genoeg is voor uw vijver. Vijverwinkel.com adviseert om bij een koivijver een luchtpomp te kiezen met een capaciteit die drie keer de inhoudt van de vijver aan kan. Voor een siervijver raad Vijveriwnkel.com aan rekening te houden met twee keer de inhoudt van de vijver.

 

Voordelen vijverbeluchting

  • Zuurstofgehalte wordt verhoogd in uw vijver
  • Bacteriën ontwikkelen zich beter bij een optimale zuurstofgehalte, hierdoor wordt het water dus beter gefilterd en afvalstoffen afgevoerd.
  • Vijverbeluchting zorgt voor extra circulatie van het water, hierdoor voorkom je stilstaand water. Dit zal een bijdrage leveren aan een betere waterkwaliteit.
  • In de winter zal de beluchting ervoor zorgen dat de vijver niet geheel dichtvriest, zo kunnen afvalstoffen en andere gassen kunnen blijven ontsnappen. (Hierbij plaats u de beluchting niet op de bodem, maar ca. 30 centimeter onder de wateroppervlakte)
  • De vissen vinden het leuk om met de luchtbellen te spelen.

 

Merken vijverbeluchting
Vijverwinkel.com verkoop diverse merken vijverpompen, voorbeelden hiervan zijn: Oase, Velda en Pontec. Wilt u advies over beluchting, neem dan contact op met sales@vijverwinkel.com.

Titel

Ga naar de bovenkant