Vijververwarming

Een vijververwarming is zowel voor uw vijver als voor uw vissen essentieel. De temperatuur van het water kan in de winter enorm dalen. Ook is de kans op vorst in uw vijver erg hoog. De vorstvorming is eenvoudig te voorkomen met een vijververwarming. Door de vijververwarming komen de vissen beter de winter door, hebben minder kans op bacteriële infecties en hebben na de winter een sterkere weerstand. Tevens komt uw vijverfilter ten goede, omdat in het voorjaar uw filter sneller stabiel zal zijn. Hierdoor krijgt uw vijver minder algvorming en de vijver is sneller schoon. Samengevat, een vijververwarming is er voor om uw vijver ijsvrij te houden en daarnaast zijn uw vissen sterker en gezonder in het voorjaar. En u heeft dan een heldere vijver!

Verschillende vijververwarmingen

Er zijn verschillende vijververwarmingen, zoals elektrische vijververwarming en ijsvrijhouders. Ook zijn er vorstbeveiligers. De elektrische vijververwarming zal aanspringen als de vorstbeveiliger gemeten heeft dat het vijverwater 0 graden is. De elektrische vijververwarming zorgt ervoor dat de gehele vijver ijsvrij blijf gedurende de winter. De ijsvrijhouder zorgt ervoor dat uw vijver plaatselijk ijsvrij blijft.

Het kiezen van een vijververwarming

Een vijververwarming moet bij uw wensen en situatie passen. Mocht u er zelf niet uitkomen en wilt u meer informatie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons team staat voor u klaar.

Titel

Ga naar de bovenkant