Winter visvoer

Goede mooie gezonde vissen hebben ook goed en gezond voer nodig en daarbij nog de juiste hoeveelheid op het juiste moment. Goede kwaliteit zorgt voor een betere verteerbaarheid wat dan weer zorgt voor minder vervuiling in de vijver. Dit helpt dus indirect voor een betere waterkwaliteit een betere waterkwaliteit zorgt voor minder algengroei in de vijver en dat zorgt weer indirect voor minder troebel vijverwater.

Maar de hoeveelheid op het juiste moment is ook belangrijk. Als de vissen het niet op kunnen verteert het voedsel in het water wat ook zorgt voor troebel water en draadalg in de vijver. Het beste kun je de vissen een zodanige hoeveelheid geven dat ze het binnen 5 minuten op eten. Blijft er toch nog voer liggen op de vijver na 5 minuten dan kun je dit beter uit de vijver scheppen met een schepnet.

Daarnaast zit er een verschil tussen de voedingsstoffen en hoeveelheid die vissen nodig hebben in de zomer en in de winter. Vissen zijn koudbloedige en onder de 10 °C neemt de activiteit van vissen aanzienlijk af. Hiermee neemt ook hun energie af dus wordt hun voedselbehoefte minder. Belangrijk is dan om wintervoer te nemen omdat hier een verlaagde energiewaarde in zit. Ook zitten hier stofjes in die de weerstand van de vissen verbeteren. Ook voor wintervoer geldt dat je maximaal een keer per dag mag voeren en dat het voer binnen 5 minuten moet worden opgegeten.

Titel

Ga naar de bovenkant