Skimmers

Vijverwinkel.com biedt u diverse soorten skimmers, deze houden u wateroppervlakte schoon.

De webshop van Vijverwinkel.com heeft een ruime keuze aan Skimmers. Dit product zorgt voor een schoon wateroppervlak. Vuildeeltjes worden effectief en krachtig van het wateroppervlak gezogen, waar deze worden opgevangen in de opvangkorf. De opvangkorf zal dagelijks of wekelijks geleegd moeten worden, om grof vuil weg te houden bij de filter. Zo hoeft u niet meer dagelijks zelf bladeren te scheppen. Skimmers zijn ook geschikt voor zwembaden en zwemvijvers.

Vuil verwijderen

Een skimmer verwijderd vuil dat drijft op de oppervlakte, dit kunnen soorten vuil zijn als:

  • Blad
  • Takjes
  • Plantzaden
  • Dode insecten

Het is belangrijk dat het vuil op de wateroppervlakte verwijderd wordt , voor het de kans krijgt om naar de bodem te zakken. Afval op de bodem van uw vijver zorgt namelijk voor de ontwikkeling van nitraat, nitriet en ammoniak. Deze afvalstoffen zijn zeer gevaarlijk voor uw visbestand. De vissen kunnen vergiftigd worden door deze afvalstoffen.

Drijvende Skimmer

Een drijvende skimmer , de naam zegt het al, dit product drijft op de wateroppervlakte. Drijvende skimmers zijn niet verbonden met een vijverfilter. Het vuil dient u zelf regelmatig te verwijderen uit de opvangkorf.

Merken Skimmer

Vijverwinkel.com verkoopt diverse merken Skimmers, voorbeelden hiervan zijn: Oase, Pontec en Velda. Wilt u advies over Skimmers of bent u opzoek naar een onderdeel, neem dan contact op met de klantenservice.

Wilt u het oppervlakte vuil verwijderen op een andere manier, dan kunt u ook gebruik maken van schepnetten of afdeknetten. Afdeknetten voorkomen dat het vuil naar de bodem zakt en door een schepnet te gebruiken, wordt het vuil verwijdert van de oppervlakte.

Tips voor het plaatsen van een wandskimmer:

  • Beslis of u een of meerdere wandskimmers wilt plaatsen, voor advies kunt u mailen naar sales@vijverwinkel.com.
  • Kies de juiste plek voor de skimmer in de vijverwand.
  • Zorg ervoor dat de opening voor de instroom van oppervlakte water groot genoeg is.
  • Sluit de skimmer aan op een vijverpomp met voldoende capaciteit. De vijverpomp zuigt water aan en zorgt dat het opgevangen water wordt doorgevoerd naar de vijverfilter.

Titel

Ga naar de bovenkant