Algen in vijver

Bij overmatige aanwezigheid van draadalgen in uw vijver krijgt u een troebele en groene vijver. De overige planten zullen nauwelijks meer kunnen groeien en ook sommige vijvervissen kunnen er last van hebben. Steuren kunnen zich bijvoorbeeld vast zwemmen in de lange draden. Daarnaast heeft u een vijver om te genieten van oogstrelend helder vijverwater. Ook in een zwemvijver wilt u genieten van het schone, gezonde heldere water om u heen. U wilt dan geen groene vijver waar u de bodem niet kan zien en dat is begrijpelijk.

Wat moet u doen om algengroei tegen te gaan?

Voldoende zuurstofplanten
Het is noodzakelijk om voldoende zuurstofplanten in de vijver te hebben. Zuurstofplanten en draadalgen nemen dezelfde voeding op. Door zoveel mogelijk zuurstofplanten in de vijver te hebben staan zorgt u er dus voor dat de voeding voor draadalgen eigenlijk natuurlijk wordt verlaagd. Meer zuurstofplanten is minder draadalg. Minder draadalg betekend helderder vijverwater.

Hardheid vijverwater
Harder vijverwater zorgt voor een goede basis voor zuurstofplanten. Door de hardheid van het water op peil te brengen en te houden is de kans op groei van draadalgen automatisch verlaagd. Draadalgen houden van zacht water. De kans op draadalgen is het grootst na een periode van veel regen en daarna warmer weer. Door de regenval zal de hardheid over het algemeen verlaagd worden. Controleer dus ook het vijverwater op hardheid. U kunt het beste uw water regelmatig testen om draadalgen groei te voorkomen.

Zoveel mogelijk met de hand of een net
Probeer vóór de behandeling alvast zoveel mogelijk draadalgen zelf met de hand te verwijderen. De algen die u daarbij verwijderd kunnen niet meer zorgen voor nieuwe aanwas. Alles wat u alvast met de hand of met een net weg kan krijgen hoeft niet afgebroken te worden en zorgt daarbij voor minder afvalstoffen.

Gebruik Algostabiel
Wij hebben een product ontwikkelt dat gegarandeerd helpt tegen de uitbreiding van draadalg. Algostabiel is een product dat zorgt voor het afsterven van de algen. Het tast natuurlijk de balans in uw vijver niet aan. Daardoor is het veilig in gebruik. Uw vijvervissen en overige vijverplanten hebben er bij de behandeling van draadalgen geen last van.

Titel

Ga naar de bovenkant