Vismedicijnen

Als u een siervijver of zwemvijver heeft met vissen wilt u natuurlijk graag dat u vissen gezond blijven en er goed uitzien. Het is tenslotte een prachtig visueel aanzicht met al die verschillende kleurtjes. En het is natuurlijk het leukst als uw vissen gezond en gelukkig rondzwemmen. Maar toch kan het gebeuren dat er één of meerdere vissen een infectie of ziekte krijgen net als bij mensen. Vaak heeft dit wel te maken met een externe factor. Denk aan slechte waterkwaliteit, pomp die niet goed werkt, weersveranderingen, onweer en noem zo maar op. Daarom is het van belang uw waterkwaliteit te blijven testen om ziekte en uitval te voorkomen. Ofwel bij een gezonde vijver horen meestal ook gezonde vissen

Toch kan het zo zijn dat het niks met de kwaliteit van het water te maken heeft of met andere externe factoren zoals het weer. Maar dat de vissen door slechte weerstand gewoon een ziekte hebben gekregen. Net als mensen die gewoon een griep of infectie op kunnen lopen. Een voorbeeld van een bekende besmettelijke huidziekte bij Koi en andere siervissen is ‘witte stip’. Als hiervoor niet op tijd een medicijn wordt toegediend dan kan dit zeer vervelende gevolgen hebben. Daarvoor zijn er voor vissen net als bij mensen voor verschillende ziektes verschillende medicijnen verkrijgbaar.

Ziet u uw vissen anders gedragen, zien ze er visueel anders uit of zijn er zelfs al overleden maar weet u niet wat ze mankeren? Dan kunt u altijd langskomen met een van de zieke vissen en een watermonster. Dan maken wij een afstrijkje van de huid van de vis en testen wij het water om te achterhalen wat er aan de hand is.

Wil je liever zoveel mogelijk voorkomen dan genezen? Dan zijn er ook nog producten die de weerstand en vitaliteit van de vissen een boost geven.

Titel

Ga naar de bovenkant