Vijverpompen

Voor het kiezen van een vijverpomp moet u eerst weten wat toepassing is. Er zijn veel verschillende soorten pompen met ieder zijn eigen toepassing. Tegenwoordig zijn er veel regelbare pompen waarmee u ook de hoeveelheid flow regelen. Dit is gunstig in het kader van energieverbruik. Pompen hebben nu eenmaal veel stroom nodig. Hieronder ziet u de verschillende toepassing met toelichting.

Dompelpompen

Dompelpompen worden gebruikt om vijvers, kelders, zwembaden enz. te legen. De onderzijde van een dompelpomp is de aanzuig kant. Een dompelpomp heeft een hoge opvoerhoogte waardoor u diepe vijvers leeg kunt pompen. Veel dompelpompen zijn voorzien van een vlotter. Zodra de vlotter voelt dat het water leeg is gepompt schakelt de pomp automatisch uit, dit is bijvoorbeeld handig voor het automatisch leegpompen van filterputten.

Filterpompen

Filterpompen zijn speciaal ontwikkeld om vervuild vijverwater naar de filter te pompen. Het zijn dus krachtige pompen. Je hebt ze een vele maten, afhankelijk van wat voor systeem u heeft en wat de inhoud is van uw vijver. Voor een kleinere vijver heeft u dus een minder krachtige pomp nodig. Er zijn pompen die u plaatst in de vijver of in een droog opstelling plaatst. Als u een pomp pakt die u in een vijver plaatst dan zit er standaard een korf omheen om grove vervuiling tegen te gaan zoals blad en takken. U hoeft alleen een slang van de pomp naar uw filter te leggen. Een pomp voor een droog opstelling zit vaak tussen bodemdrains en het filter, doormiddel van PVC leidingen. De keuze tussen het plaatsen in de vijver of het plaatsen in een droogopstelling heeft vaak te maken met het soort filter dat u heeft.

Fonteinpompen

Het woord zegt het al, het is om mooie fonteinen te creëren. Fonteinpompen zijn erg krachtige pompen, dat is nodig omdat ze vaak een hoge opvoerhoogte nodig hebben. Dat betekent ook dat de energieverbruik hoger is dan normale filterpompen. Er zijn verschillende soorten en maten, afhankelijk van op wat voor manier u het wil. Een fonteinpomp heeft altijd een korf met kleine gaten waardoor er geen vervuiling mee kan. Anders raken de sproeiers verstopt. Sproeiers zijn er in verschillende soorten, het is maar net wat u mooi vindt.

Watervalpompen

Een watervalpomp is eigenlijk hetzelfde als een filterpomp, alleen ze zijn wat krachtiger. Dat is omdat hij veel water in één keer moet wegpompen naar een hoger gelegen punt. om zo een mooie waterval te creëren.

Voor meer informatie kunt u altijd bellen met onze specialisten. Ook hebben wij een showroom waar u de pompen kunt bekijken. Kijk op www.vijvercentrumdescheper.nl