Filtreco 5-Kamer vijverfilter Moving Bed

Home/Winkel/Vijver/Vijverfilters/Meerkamerfilters/Filtreco 5-Kamer vijverfilter Moving Bed

Filtreco 5-Kamer vijverfilter Moving Bed

 2.445,00 incl. BTW

Beschikbaar via nabestelling

Leversnelheid: 4-8 dagen
Artikelnummer:

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De Filtreco 5 kamer vijverfilters bewegend_ bed gravity wordt opgesteld op gelijke hoogte van de vijver en werkt op basis van de zwaartekracht. Het water komt het filter binnen via de bodemdrains en de skimmers. De Filtra Meerkamerfilters bestaan uit 5 kamers, die elk gevuld zijn met zorgvuldig geselecteerde filtermaterialen:_De Filtra Kamerfilters kunnen als gravity filter of als pompgestuurde filter ingezet worden. Bij de gravity variant komt het water via bodemdraim de filter in en_wordt het gezuiverde water terug naar_de vijver gepompt. Hierbij staat de filter onder of gelijk aan het wateroppervlak._Bij de pompvariant wordt het water in de filter gepompt en het uitstromende water loopt terug in de vijver. De filter staat boven het wateroppervlak van de vijver. Alle kamers kunnen door middel van een bodemafvoer met kogelkraan voor ieder filtercompartiment apart worden gereinigd.

De Filtra Meerkamerfilters bestaan uit 5 kamers, die elk gevuld zijn met zorgvuldig geselecteerde filtermaterialen:_De Filtra Kamerfilters kunnen als gravity filter of als pompgestuurde filter ingezet worden. Bij de gravity variant komt het water via bodemdraim de filter in en wordt het gezuiverde water terug naar de vijver gepompt. Hierbij staat de filter onder of gelijk aan het wateroppervlak._Bij de pompvariant wordt het water in de filter gepompt en het uitstromende water loopt terug in de vijver. De filter staat boven het wateroppervlak van de vijver. Alle kamers kunnen door middel van een bodemafvoer met kogelkraan voor ieder filtercompartiment apart worden gereinigd. 1e kamer met filterborstels voor de mechanische filtering van het vijverwater, Filterborstels zijn bedoeld om het aan- gevoerde vijverwater te ontdoen van grove vuildeeltjes die de filter kunnen verstoppen.

2e en 4e kamer bestaat uit een Ôbewegend bedÕ filterprincipe dat uitermate geschikt is voor Koi vijvers. Deze filterwijze blinkt uit in zijn eenvoud en prestaties. Het systeem stamt uit de intensieve Koi sector waarbij controleerbaarheid, prestatie, laag energieverbruik en bedieningsgemak een absoluut vereiste zijn.
Het filtermateriaal bestaat uit losse Filtra Wheel deeltjes die continue in beweging worden gehouden door een ingenieus luchtliftsysteem. Doordat het filtermateriaal door de filterkamer beweegt ontstaat een optimaal contact van het water met_de op het filtermateriaal verblijvende bacteriecultuur. Naast de transportfunctie zorgt de beweging van het filtermateriaal voor een intensieve beluchting en daarmee voor een optimale zuurstofvoorziening voor de biologische processen in het filter.
Hoewel de hele filter zeer compact is en daardoor weinig ruimte in neemt, biedt het oppervlak van het filtermateriaal in de 2e en 4e kamer ca. 800m2 per kubieke meter ruimte voor de afvalverwerkende bacteri‘n. Deze bacteri‘n eten als het ware de_giftige afvalstoffen uit het water (eiwitten, ammonium, nitriet, etc.) waardoor een natuurlijke verwerking van het afval in het water ontstaat.
De 3e en 5e kamer is voorzien van Filtra matten. Deze matten filteren niet alleen kleine mechanische, anorganische en organische vuildeeltjes_uit het water maar bieden ook een ideale aanhechtingsmogelijkheid voor nuttige, afval afbouwende bacteri‘n. Ook de bacteri‘n_in de bio film van de matten leven van de constante aanvoer van afvalstoffen. Het water dient een bepaalde tijd langs de matten stromen om de contacttijd met de bio film lang genoeg te maken waardoor afdoende afbraak van afvalstoffen kan plaatsvinden. De bacteri‘n in de filter eten als het ware de giftige afvalstoffen uit het water (eiwitten, ammonium, nitriet, etc.) waardoor een natuurlijke verwerking van het afval in het water ontstaat. Door het water over de biofilm op de matten te laten stromen krijgen nuttige bacteri‘n de kans om voedsel op te nemen. Het water moet een bepaalde tijd langs de biofilm stromen om de contacttijd met de biofilm lang genoeg te maken waardoor afdoende afbraak van afvalstoffen plaats kan vinden. Met de Filtra Kamerfilter wordt hiervoor zorg gedragen.

Extra informatie

Gewicht 100.00 kg
Afmetingen 2500 × 750 × 790 cm
Merk

Leverancier

WTH

Ga naar de bovenkant