Filtreco 3-Kamer vijverfilter Small

Home/Winkel/Vijver/Vijverfilters/Meerkamerfilters/Filtreco 3-Kamer vijverfilter Small

Filtreco 3-Kamer vijverfilter Small

 845,00 incl. BTW

Beschikbaar via nabestelling

Leversnelheid: 4-8 dagen
Artikelnummer:

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De Filtreco Meerkamer vijverfilters bestaan uit 3 kamers, die elk gevuld zijn met zorgvuldig geselecteerde filtermaterialen:
1 kamer met filterborstels voor de mechanische filtering van het vijverwater en 2e en 3e kamers met Filtra matten voor een 100% biologische filtering door bacteri‘n. Alle filtermaterialen zijn eenvoudig te reinigen. Filterborstels zijn bedoeld om het aangevoerde vijverwater te ontdoen van grove vuildeeltjes die de filter kunnen verstoppen. Filtra matten worden gebruikt om het water te zuiveren van kleine, organische vuildeeltjes. Daarnaast bieden de matten een ideale aanhechtingsmogelijkheid voor nuttige, afvalafbouwende bacteri‘n.
De bacteri‘n in de filter eten als het ware de giftige afvalstoffen uit het water (eiwitten, ammonium, nitriet, etc.) waardoor een natuurlijke verwerking van het afval in het water ontstaat. Bacteri‘n in de biofilm van de matten leven van de constant aangevoerde afvalstoffen. Door het water over de biofilm op de matten te laten stromen krijgen nuttige bacteri‘n de kans om voedsel op te nemen. Het water moet een bepaalde tijd langs de biofilm stromen om de contacttijd met de biofilm lang genoeg te maken waardoor afdoende afbraak van afvalstoffen plaats kan vinden. Met de Filtra Kamerfilter wordt hiervoor zorg gedragen. Alle kamers kunnen door middel van een bodemafvoer met kogelkraan voor ieder filtercompartiment apart worden gereinigd. De Filtra Kamerfilters kunnen als gravity filter of als pompgestuurde filter ingezet worden. Bij de gravity variant komt het water via een skimmer de filter in en wordt het gezuiverde water terug naar de vijver gepompt. Hierbij staat de filter onder of gelijk aan het wateroppervlak. Bij de pompvariant wordt het water in de filter gepompt en het uitstromende water loopt terug in de vijver. De filter staat boven het wateroppervlak van de vijver.

 

Extra informatie

Gewicht 100.00 kg
Afmetingen 3000 × 790 × 1500 cm
Merk

Leverancier

WTH

Ga naar de bovenkant