Visvoer

Vijverwinkel biedt u verschillende soorten visvoer aan. Welk soort voer u kiest is afhankelijk van de soorten en grootte van uw vissen. Maar ook is het afhankelijk van het seizoen. Hieronder laten we zien wat voor voer we hebben en bij welke vissen die van toepassing komen.

Koivoer

Koivoer is in de meeste gevallen in de vorm van een korrel.  Voor koi’s is het van belang dat de het soort voer goed van kwaliteit  is. Een koi moet namelijk veel soorten voedingsstoffen binnenkrijgen om gezond te blijven. Maar ook is kwalitatief voer nodig om de kleur en de body van de koi goed behouden. We hebben voer dat u in de zomer kunt voeren en we hebben voer dat u in de winter kunt voeren. Het verschil is dat wintervoer vaak zinkt waar weinig energiewaarde in zit. Aangezien een koi in de winter veel rustiger is en op de bodem zwemt.

 

Siervoer

Siervoer is bedoelt voor siervissen. De meest voorkomende soorten siervissen zijn de goudvissen en de goudwindes. In siervoer zitten de juiste voedingstoffen voor siervissen. Siervoer is in veel verschillende soorten verkrijgbaar, in ons assortiment hebben korrels, vlokken en sticks. De meest voorkomende soort is de korrel waarvan de maat voor siervissen altijd rond de 3mm is. De maat van de korrel die u moet kiezen is altijd afhankelijk van de grootte van uw vissen.

 

Steurvoer

Voor steuren is er een speciaal soort voer. Het voer moet voor steuren zinken, als u kijkt naar een steur ziet u dat hun bek onderaan zit. Omdat steuren niet omdraaien om te eten moeten ze dus vanaf de bodem of wanden eten. Ook hebben steuren meer behoefte aan eiwitten dan andere vissen. Voer dus altijd uw vissen eerst en daarna uw steuren, zodat de andere vissen niet het steurvoer opeten.

Natuurvoer

Natuurvoer zijn gedroogde insecten die vaak als tussendoortjes worden gegeven aan uw vissen. Natuurvoer bevat veel eiwitten, waardoor een vis een kwalitatieve bouw blijft behouden of krijgt.

Wilt uw meer informatie over het aanschaffen van visvoer, dan kunt u altijd bellen met onze specialisten van www.vijvercentrumdescheper.nl